Begeleiders

De begeleiders van het kamp bestaan uit een groep jonge mensen die stuk voor stuk, actief, een groep kinderen de hele dag weten te vermaken met reeds bestaande of zelf verzonnen spelen. Het zijn feitelijk de grootste Duinrakkers die in de duinen rondlopen. Veel zijn er “ingegroeid” door zelf eerst als kind een aantal jaar mee te gaan, anderen gebruiken dit kamp als stage voor hun studie en weer andere zijn “via via” in aanraking gekomen met het kamp. Hoe ze ook met het kamp in aanraking zijn gekomen, één ding hebben ze allen gemeen: ze staan garant voor drie weken onvoorwaardelijk plezier.

De nieuwe begeleiders worden meestal “on the job” ingewerkt door de ervaren begeleiders. De begeleiders komen en gaan met dezelfde bus naar het kamp als de kinderen en zijn ’s ochtends dus het eerste aanspreekpunt van de ouders, en houden de kinderen enigszins in het gareel terwijl deze op de bushalte staan te wachten.

Tijdens de busritten entertainen zij de kinderen en op en om het kamp dragen ze met zijn tweeen de verantwoording voor +/- 20 kinderen in een bepaalde leeftijdscategorie.
Daar stopt het nog niet want gedurende de kamp periode is er ten alle tijde minimaal één persoon aanwezig in het kamp. Zo ook ’s avonds en ’s nachts. Er blijven daarom elke dag vier begeleiders overnachten om het kamp te beheren, op te ruimen en schoon te maken zodat de kinderen de volgende dag weer fris kunnen beginnen met een nieuwe dag.
P1050723